Keskustan merkitys

Keskustalla on yleensä suuri merkitys kaupungille monella tavalla, ja sama pätee myös Turkuun. Turun rannan ja keskustan aluetta kehitetään jatkuvasti. Ideoidaan uutta yhdessä yrittäjien kanssa ja tehdään suunnitelmia kaupungin vetovoimaisuuden lisäämiseksi.

Keskusta toimii usein kaupungin kaupallisena keskuksena. Turussa Hansan kauppakeskus, pienet putiikit, erikoisliikkeet ja ravintolat tekevät alueesta tärkeän paikan shoppailuun ja liiketoimintaan. Yrittäjien kannalta on erittäin tärkeää, että keskusta pysyy eläväisenä ja kiinnostavana.

  • Turun keskusta on kulttuurinen keskus: Keskustassa on kulttuurisia nähtävyyksiä: teattereita, museoita, taidegallerioita ja Ortodoksinen kirkko. Tämä houkuttelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin.
  • Turun keskusta on historiallisesti merkittävä alue. Vanhoja rakennuksia, kuten ortodoksinen kirkko ja Åbo Svenska Teater. Se on myös perinteinen markkina-alue. Keskustan torialue on uudistettu kokonaisuudessaan, se valmistui 2022.
  • Turun keskusta on viihtymisen keidas. Ravintoloita, kahviloita, baareja ja muita viihdetiloja esimerkiksi keilaus ja hohtogolf. Ihmiset kokoontuvat nauttimaan ruoasta, juomasta ja sosiaalisesta elämästä.

  • Turun keskustaan on helppo tulla ja helppo liikkua. Pääset keskustaan bussilla, pyörällä tai kävellen. Hansa on keskeinen maamerkki, joka helpottaa liikkumista ja liikenteellisesti Turun torialue on keskeinen paikka. Lähes kaikki linja-autot pysähtyvät torin kupeessa. Hyvät liikenneyhteydet ovat tärkeitä sekä paikallisille että kaupungin ulkopuolelta tuleville.

Torikahvilat ovat houkuttelevia ja turkulaiset käyvätkin mielellään torikaffella. Kuppi kuumaa ja piispanmunkki tai pispis, rakkaalla lapsella on monta nimeä, saa hyvälle mielelle jo heti aamusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *